Tisková zpráva

Mezináboženský vánoční koncert pozve všechny k oslavě Kristova narození

Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů připravuje na 19. prosince sváteční vysílání.

Koncert vánoční hudby nazvaný Svědkové Vánoc bude vysílán on-line dne 19. prosince 2021. Tato mezináboženská událost bude vysílána prostřednictvím internetu z návštěvnického střediska chrámu Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů v Římě a z historické katedrály Panny Marie v Kodani v neděli 19. prosince od 18 hod.

ChurchofOurLadyCopenhagen
ChurchofOurLadyCopenhagen
Katedrála Panny Marie vdánské Kodanistock.adobe.com/OliverFoerstner
Download Photo

Tato hudební slavnost nabídne oblíbené vánoční koledy, jako je Nádherně zní, První Vánoce a Do jestli ve stáji, v podání uznávané houslistky Jenny Oaks Bakerové společně s hudebním uskupením Family Four a sopranistkou Alex Sharpovou (někdejší členkou skupiny Celtic Woman). Slovem bude provázet dánský herec Tomas Ambt Kofod.

Jenny Oaks Bakerová byla nominována na ceny Grammy, několikrát se umístila na 1. místě žebříčku časopisu Billboard a nahrála osmnáct studiových alb. Vystudovala hudební školu Julliard School a hrála na význačných místech po celém světě.

Alex Sharpová je irská sopranistka a herečka a vystupovala při mnoha příležitostech v londýnském West Endu a v Irsku. V mezinárodním měřítku je nejznámější jako zakládající členka hudební skupiny Celtic Woman.

Tomas Ambt Kofod je dánský herec a zpěvák, který vystupoval ve filmových rolích a v divadelních představeních, včetně hlavní role ve Fantomovi opery a v Bídnících.

Tento hodinový koncert bude složen z nezapomenutelných hudebních vystoupení proložených biblickým příběhem o tom, jak se náš Spasitel Ježíš Kristus narodil v prostých podmínkách v Betlémě. Slavnostní charakter tohoto ojedinělého vánočního programu podtrhnou záběry z vánočních oslav v Německu, Rakousku, Francie a Španělsku, které představí rozličné evropské vánoční tradice. Tento program bude dozajista inspirativním a nezapomenutelným zážitkem jak pro jednotlivce, tak pro rodiny.

Vysílání koncertu Svědkové Vánoc bude k dispozici ve 24 jazycích a můžete je zhlédnout on-line na tomto odkazu: https://www.facebook.com/watch/173868825969090/1084965395589847. Bude ho také možné zhlédnout na vyžádání až do 13. ledna 2022. Tento koncert je součástí celosvětové vánoční kampaně Přineste světlo světu s láskou.

Christmas Concert 05
Christmas Concert 05
návštěvnické středisko chrámu vŘímě2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.