Tisková zpráva

Bylo oznámeno, kde se bude nacházet chrám Oslo v Norsku

Věrní členové Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů považují chrámy za domy Páně a nejposvátnější místa určená pro uctívání Boha na zemi.

První předsednictvo Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů zveřejnilo, kde bude stát chrám Oslo v Norsku, jehož stavba byla oznámena v dubnu 2021. Chrám bude postaven na pozemku o rozloze 3,2 hektaru, který se nachází na křižovatce ulic Smedsvingen a Ravnsborgveien v norském Hvalstadu. Plány počítají s jednopodlažním chrámem o rozloze přibližně 1000 metrů čtverečních a také s ubytovacím zařízením pro návštěvníky a příjezdovým centrem.

Chrám Oslo bude prvním chrámem v Norsku a čtvrtým ve Skandinávii. Svatí posledních dnů v Norsku musí v současné době cestovat do chrámu v Kodaniv Dánsku nebo ve Stockholmu ve Švédsku.

První misionáři Svatých posledních dnů přijeli do Norska v polovině 19. století. V průběhu několika následujících let do Církve vstoupily tisíce Norů, z nichž se přibližně polovina vystěhovala do Spojených států. V současné době žije v Norsku kolem 4500 Svatých posledních dnů.

Na podrobných plánech chrámu se stále pracuje. Další informace, včetně vizualizace exteriéru, budou zveřejněny později. Datum slavnostního výkopu bude oznámeno v budoucnu. Vedoucí projektu brzy začnou pracovat se zástupci města na předběžných plánech chrámu a v nadcházejících měsících začnou zveřejňovat další dokumenty.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.