Životopis vedoucího

José A Teixeira

Josému A. Teixeirovi byla 5. dubna 2008, v jeho 47 letech, vyjádřena podpora jako členovi Prvního kvora Sedmdesáti Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. V té době sloužil jako president Brazilské misie Sāo Paulo–jih. V letech 1997–2005 sloužil jako člen Třetího kvora Sedmdesáti v území Evropa–západ. Od 1. srpna 2009 do 31. července 2012 sloužil jako rádce v předsednictvu území Evropa a od té doby slouží jako president území Evropa.

V roce 1978 získal José Teixeira akademický titul z účetnictví a obchodu na portugalském Institutu účetnictví Jaimeho Cortesaa. Na portugalské obchodní škole IAT získal titul z podnikového managementu. Před tím, než byl povolán jako president misie, působil jako mezinárodní kontrolor pro Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů se zodpovědností za Evropu a Afriku. V této funkci řídil zpracovatelské středisko pro Evropu a Afriku v anglickém Solihullu a dohlížel na kontrolory v územích Evropa-východ, Evropa-střed, Evropa-západ, Afrika-jihovýchod a Afrika-západ.

Sloužil v řadě církevních povolání, mimo jiné jako misionář na plný úvazek v Portugalské misii Lisabon, president kvora starších, president okrsku, rádce presidenta kůlu, vedoucí skupiny vysokých kněží, rádce biskupa, vysoký rádce, president kůlu, územní sedmdesátník a president misie.

José Augusto Teixeira da Silva se narodil 24. února 1961 ve městě Vila Real v Portugalsku. V červnu 1984 se oženil s Marií Filomenou Lopes Teles Grilovou. Mají tři děti.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.