Tisková zpráva

Konference RootsTech a Family Discovery Day

„Pamatujte“ – tak zní téma RootsTech 2024, třídenní celosvětové on-line konference zaměřené na oslavu rodiny, která se bude od 29. února do 2. března vysílat z utažského Salt Lake City.

Konference RootsTech, kterou každoročně pořádá organizace FamilySearch International pod záštitou Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, je největší akcí zaměřenou na rodinnou historii na světě. Její součástí je i program, kterého se lze zúčastnit osobně v kongresovém centru Salt Palace Convention Center v Salt Lake City a který doplňuje program dostupný on-line.

RootsTech24_01.jpegDownload Photo

Milionům těch, kteří se této akce virtuálně či osobně zúčastní, budou k dispozici klíčové proslovy, poučné kurzy, průkopnické technologie a možnost připomenout si svou rodinu, život, dobrodružství a vzpomínky a těšit se z nich.

„Pro člověka je přirozené připomínat si stěžejní zážitky v životě a lidi, kteří v něm zanechali stopu,“ uvedla Jen Allenová, ředitelka akcí společnosti FamilySearch. „Konference RootsTech 2024 nám pomůže připomenout si lidi i zážitky, ale také zamyslet se nad tím, jak si přejeme, aby na nás lidé vzpomínali v budoucnu.“

Jan-Friedrich Hadzik, člen z Německa, řekl: „Poprvé jsem se zúčastnil konference RootsTech on-line před třemi lety. Dalo se jednoduše připojit přímo z domova a bylo k neuvěření vidět, jak se sešly stovky nadšenců do rodinné historie, aby se spolu učili, užili si legraci a vzájemně se poznávali. Možnost vidět tak rozsáhlou přehlídku moderních technologií a známé osobnosti, které se podělily o své rodinné příběhy, byla fantastická. Je to, jak řekl president Nelson, úsilí přispívající k pokoji a lásce. Od té doby jsem konferenci RootsTech ani jednou nevynechal.“

Rodinný den Family Discovery Day

Family Discovery Day je jednodenní akcí navrženou zvláště pro Svaté posledních dnů, která proběhne v poslední den konference RootsTech, 2. března, v 9:00–15:00 (standardního horského času). Její součástí je zatím neodvysílané video nedávno zesnulého presidenta M. Russella Ballarda z Kvora Dvanácti apoštolů, které bylo natočeno předtím, než zemřel. V tomto videu president Ballard vypráví o svém manželství a o okamžicích spojených s objevy týkajícími se jeho vlastní rodinné historie. Toto video můžete zhlédnout on-line prostřednictvím stránek RootsTech.org, kanálu FamilySearch na YouTube, aplikace Gospel Stream, stránek Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org a Knihovny evangelia  ve 20:30 (GMT) a 21:30 (SEČ).

Jazyky a možnosti sledování

Program konference RootsTech a Family Discovery Day bude k dispozici v angličtině, španělštině, portugalštině, francouzštině, italštině, němčině, japonštině, korejštině, kantonštině, standardní čínštině, kambodžštině, nizozemštině, fidžijštině, maďarštině, indonéštině, mongolštině, norštině, samojštině, thajštině, tonžštině, vietnamštině a tagalštině. Program Family Discovery Day bude k dispozici také v ruštině.

Jednotlivé části programu lze kromě stránek RootsTech.org sledovat i na církevním kanále Inspiration [Inspirace] na platformě YouTube a v aplikaci Gospel Stream v angličtině, španělštině, portugalštině a francouzštině (aplikaci si stáhněte prostřednictvím Apple Mobile, Apple TV, Google Play, Google TV, Roku nebo Amazon Fire Devices).

Jak se přihlásit

Stále je možné se registrovat k účasti na všechny tři dny konference RootsTech na stránkách RootsTech.org. Harmonogram jednotlivých kurzů je rovněž dostupný on-line.

Program konference, který je k dispozici on-line zdarma:

  • přes 200 nových lekcí a kurzů na vyžádání ve více než 20 jazycích,
  • stěžejní prezentace a hlavní řečníci,
  • podpora ve formě chatu a on-line konzultace ohledně bádání,
  • možnost spojit se s bratranci a sestřenicemi s využitím aplikace Relatives at RootsTech a odesílání zpráv,
  • virtuální výstavní síň.

Hlavní řečníci

Jako hlavní řečníci vystoupí komik Henry Cho Lynne M. Jacksonová, která je potomkem Dreda a Harriet Scottových; a Nancy Borowicková, světově známá fotografka působící v rámci programu Sony Artisans.

Více informací o konferenci RootsTech 2024, včetně informací o hlavních řečnících, je k dispozici na stránkách RootsTech.org.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.