Tisková zpráva

Konference RootsTech v roce 2021 – bezplatně a on-line

Již za několik dní bude možné zúčastnit se největší konference věnované rodinné historii na světě, a to z domova prostřednictvím obrazovky. RootsTech Connect se 25.–27. února uskuteční poprvé v historii on-line. Pořadatelem této konference je FamilySearch, nezisková organizace financovaná Církví Ježíše Krista Svatých posledních dnů, a registrovat se k účasti na ní může zdarma kdokoli.

Před lety se kvůli této události sjížděly desítky tisíc návštěvníků do Salt Lake City v americkém Utahu. V pozdějších letech se zájem o akci rozrůstal po celém světě a v říjnu 2019 se konference uskutečnila v Londýně. Kvůli pokračující pandemii covidu-19 bude RootsTech Connect 2021 probíhat výhradně on-line.

Tato třídenní událost – díky hlavním řečníkům z Itálie a Británie a přednáškám nabízeným v angličtině, španělštině, portugalštině, francouzštině, němčině, italštině, ruštině a dalších 35 jazycích – bude jistě pro účastníky z Evropy velkým lákadlem.

RootsTech-2021_aa.jpg
RootsTech Connect 2021 bude probíhat výhradně on-line.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
 

„Přednášky v několika evropských jazycích byly připraveny na místní úrovni evropskými odborníky na rodinnou historii,“ vysvětlil Paulo Pereira, marketingový manažer FamilySearch v Evropě. „Je to neocenitelná zkušenost, která se dotýká celého světa. Je připravena tak, aby inspirovala jednotlivé účastníky pocházející z jakékoli země a kultury a hovořící jakýmkoli jazykem.“

K účasti se již registrovalo více než 200 tisíc účastníků z více než 200 zemí a teritorií, včetně více než 15 tisíc účastníků registrovaných ze 43 evropských zemí.

Aby RootsTech Connect 2021 vyhověla účastníkům z celého světa, pocházejícím z různých časových zón, nabídne kombinaci živého streamování a videa na vyžádání. Po skončení konference budou také dostupné záznamy celých zasedání.

Po celou dobu konání konference budou mít návštěvníci možnost komunikovat s řečníky, vystavovateli a ostatními účastníky prostřednictvím živých chatů a také při setkáních vyhrazených otázkám a odpovědím.

„Bude to prvotřídní oslava rodin, kultur a tradic ze všech koutů světa. Čeká nás výjimečná hudba, kuchařské recepty, kultura a příběhy uživatelů z celého světa a především z evropských zemí,“ uvedl Pereira. „Využijte tuto nezapomenutelnou on-line událost a přidejte se ke stovkám tisíc lidí z celé zeměkoule. Nebudete litovat.“

Hlavními řečníky na této konferenci bude Nick Vujicic, autor bestsellerů podle žebříčku deníku New York Times a světoznámý motivační řečník, Sunetra Sarkerová, herečka účinkující v dramatickém seriálu oceněném BBC, a Francesco Lotoro, italský pianista, skladatel, dirigent a sběratel hudby složené různými autory během věznění za holokaustu. Další klíčoví řečníci pocházejí z Austrálie, Indie, Uruguaye, Mexika a Spojených států.

V rámci těchto oslav rodiny Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů uspořádá také tzv. „Discovery Day“, během něhož promluví starší Jeffrey R. Holland z Kvora Dvanácti apoštolů a jeho manželka Patricia. Oba se zamyslí nad tím, jak je důležité být ve spojení se svou rodinou, mateřskou zemí a se svými předky.

Kromě toho také starší David A. Bednar, starší Gary E. Stevenson a starší Dale G. Renlund, rovněž členové Kvora Dvanácti apoštolů, povedou setkání, při němž tito vedoucí předají pokyny a poučení v souvislosti s chrámovou prací a prací na rodinné historii. Mládež a mladí dospělí ve věku 11–35 let jsou také zváni, aby se zapojili do zvláštní akce nazvané „Our Quest for Connection“.

Více informací o RootsTech Connect 2021 a o bezplatné registraci najdete na stránkách RootsTech.org.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.