Tisková zpráva

Noví vedoucí misií zahajují službu ve svých pověřeních po celé Evropě

14 manželských párů započalo tříletou službu 1. července 2023

První předsednictvo Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů povolalo nové presidenty misií a jejich manželky do 14 misií v Evropě. Nově povolané vedoucí manželské páry zahájily svou tříletou službu 1. července. Jejich jména, pověření a krátké životopisy jsou uvedeny níže.

New Mission Leaders 01
New Mission Leaders 01
Sídla a počet nových presidentů misií a jejich manželek pro 134 misií po celém světě, kteří zahájí svou tříletou službu 1. července 2023. Obrázek laskavě poskytly Church News.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Jadranská misie sever

New Mission Leaders 02
New Mission Leaders 02
Brian E. Cordray a Angelika Cordrayová, vedoucí Jadranské misie sever.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Brian E. Cordray (51 let) a Angelika Cordrayová, čtyři děti, 2. sbor Frankfurt (anglicky hovořící), kůl Frankfurt Německo: Jadranská misie sever, nástupci presidenta Kevina C. Fielda a sestry Dianny M. Fieldové. Bratr Cordray je učitel Nedělní školy a bývalý president kůlu, vysoký rádce, biskup, rádce v biskupstvu, vedoucí misie sboru, učitel semináře, chrámový obřadní pracovník a misionář v Rakouské misii Vídeň. Narodil se v Gatesville v Texasu Allenu L Cordrayovi ml. a Catherine Elizabeth Cordrayové.

Sestra Cordrayová je učitelka Nedělní školy a bývalá presidentka Mladých žen na úrovni kůlu, presidentka Primárek na úrovni kůlu, tajemnice Pomocného sdružení na úrovni kůlu, presidentka Pomocného sdružení na úrovni sboru, presidentka Primárek na úrovni sboru, chrámová obřadní pracovnice a misionářka v Německé misii Hamburk. Narodila se v Mnichově Johannu Friedrichu Laurovi a Gabriele Marii Laurové.

Albánská misie Tirana

New Mission Leaders 03
New Mission Leaders 03
Michael Auras a Johanna Aurasová, vedoucí Albánské misie Tirana.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Michael Auras (48 let) a Johanna Aurasová, šest dětí, sbor Landshut, kůl Mnichov Německo: Albánská misie Tirana, střídají presidenta Samuela M. T. Koivista a sestru Annu-Marii Koivistovou, kteří končí svou službu v někdejší Bulharské a středoeurasijské misii. Bratr Auras je president kvora starších a bývalý president kůlu, rádce v předsednictvu Mladých mužů na úrovni kůlu, president odbočky, rádce v předsednictvu odbočky, učitel Nedělní školy, učitel semináře, vedoucí misie sboru, chrámový obřadní pracovník a vedoucí konference FSY. Narodil se v německém Erlangenu Peteru Aurasovi a Elviře Aurasové.

Johanna Aurasová je presidentka Mladých žen na úrovni sboru a bývalá rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni kůlu, presidentka Primárek na úrovni sboru, presidentka Mladých žen sboru, presidentka Pomocného sdružení na úrovni odbočky, rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Pomocného sdružení na úrovni odbočky, vedoucí činností a akcí Primárek, učitelka semináře a vedoucí konference FSY. Narodila se v německém Landshutu Friedrichu Reisingerovi a Angelice Reisingerové.

Alpská německy mluvící misie

New Mission Leaders 04
New Mission Leaders 04
Martin W. Bates a Donna Batesová, vedoucí Alpské německy mluvící misie.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Martin W. Bates (55 let) a Donna Batesová, osm dětí, sbor Yale, kůl Salt Lake Bonneville: Alpská německy mluvící misie, nástupci presidenta Scotta M. Naatjese a sestry Jodi T. Naatjesové. Bratr Bates je instruktor kvora starších a vedoucí misie sboru a bývalý biskup, president kvora starších, president Mladých mužů na úrovni sboru, president Nedělní školy na úrovni sboru, učitel Nedělní školy, učitel Primárek, skautský vedoucí a misionář v Německé misii Frankfurt. Narodil se v Salt Lake City Douglasi Fetzeru Batesovi a Evě-Marii Winter Batesové.

Sestra Batesová je učitelka Pomocného sdružení a misionářka sboru a bývalá rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni kůlu, presidentka Mladých žen na úrovni sboru, presidentka Primárek na úrovni sboru, učitelka Nedělní školy, vedoucí 11letých skautů a vedoucí hudby v Primárkách. Narodila se v The Dalles v Oregonu Georgi Grahamovi a Sharon Lynn Grahamové.

Bulharská a řecká misie

New Mission Leaders 05
New Mission Leaders 05
David A. Nelson a Emily Wood Nelsonová, vedoucí Bulharské a řecké misie.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

David A. Nelson (54 let) a Emily Wood Nelsonová, čtyři děti, 10. sbor Slate Canyon, kůl Provo Utah: Bulharská a řecká misie, střídají presidenta Samuela M. T. Koivista a sestru Annu-Marii Koivistovou, kteří končí svou službu v někdejší Bulharské a středoeurasijské misii. Bratr Nelson sloužil jako vysoký rádce, president Mladých mužů na úrovni kůlu, biskup, president kvora starších, president Nedělní školy na úrovni sboru, výkonný tajemník sboru, skautský vedoucí a misionář v Řecku v Rakouské misii Vídeň-východ. Narodil se v Pocatellu v Idahu Lowellovi Allenu Nelsonovi a Ritě Rae Evans Nelsonové.

Sestra Nelsonová je bývalá rádkyně v předsednictvu Pomocného sdružení na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni sboru, koordinátorka soucitné služby Pomocného sdružení na úrovni sboru, učitelka v Pomocném sdružení, vedoucí Dnů činností, učitelka Primárek a misionářka sboru. Narodila se v Salt Lake City Walteru Rexu Woodovi a Karen Edwards Woodové.

Francouzská misie Paříž

New Mission Leaders 06
New Mission Leaders 06
Ryan R. Munns a Heather A. Munnsová, vedoucí Francouzské misie Paříž.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Ryan R. Munns (49 let) a Heather A. Munnsová, šest dětí, sbor Narcoossee, kůl St. Cloud Florida: Francouzská misie Paříž, nástupci presidenta C. Michaela Hansena a sestry Jeanne Hansenové. Bratr Munns je rádce v předsednictvu misie a bývalý president kůlu, vysoký rádce, rádce v biskupstvu, president kvora starších, president Mladých mužů na úrovni sboru a misionář ve Švýcarské misii Ženeva. Narodil se ve městě Winter Park na Floridě Ranieru Farrellu Munnsovi a April Jo Cassell Munnsové.

Sestra Munnsová je rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni sboru a bývalá rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni kůlu, rádkyně v předsednictvu Pomocného sdružení na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni sboru, vedoucí hudby Primárek, učitelka Primárek a vedoucí jeslí. Narodila se v utažském Provu Paulu Flacku Hintzeovi a Patricii Anne Porter Hintzeové.

Německá misie Frankfurt

New Mission Leaders 07
New Mission Leaders 07
Douglas P. Cropper a Lynne G. Cropperová, vedoucí Německé misie Frankfurt.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Douglas P. Cropper (63 let) a Lynne G. Cropperová, čtyři děti, sbor River Bend, kůl Davenport Iowa: Německá misie Frankfurt, nástupci presidenta Dana J. Hammona a sestry Debbie J. Hammonové. Bratr Cropper je učitel třídy Nauka evangelia a bývalý president kůlu, vysoký rádce, výkonný tajemník kůlu, biskup, rádce v biskupstvu, president Mladých mužů na úrovni sboru a misionář v Německé misii Hamburk. Narodil se v Salt Lake City Paulu Kentu Cropperovi a Deon E. Cropperové.

Sestra Cropperová je učitelka institutu a sborová konzultantka pro chrámovou práci a práci na rodinné historii a bývalá presidentka Mladých žen na úrovni sboru, presidentka Primárek na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Pomocného sdružení na úrovni sboru, vedoucí tábora Mladých žen na úrovni sboru, učitelka semináře a oblastní ředitelka veřejných záležitostí. Narodila se v Salt Lake City Lloydu Alfredu Gortonovi a Mildred Joan Gortonové.

Maďarská misie Budapešť

New Mission Leaders 08
New Mission Leaders 08
Chet J. Wall a Kristy Wallová, vedoucí Maďarské misie Budapešť.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Chet J. Wall (46 let) a Kristy Wallová, čtyři děti, sbor Stone Cliff, kůl St. George Utah Boulder Ridge: Maďarská misie Budapešť, nástupci presidenta Justina C. Ruckera a sestry Lori Ruckerové. Bratr Wall je bývalý rádce předsednictva kůlu, referent kůlu, biskup, president kvora starších, president Mladých mužů na úrovni sboru, rádce předsednictva Mladých mužů na úrovni sboru, poradce Mladých mužů, učitel Nedělní školy a misionář v Maďarské misii Budapešť. Narodil se v Murray v Utahu Jamesi Clairu Wallovi a Joan Clegg Wallové.

Sestra Wallová je bývalá presidentka Primárek na úrovni kůlu, presidentka Mladých žen na úrovni sboru, presidentka Primárek na úrovni sboru, učitelka Pomocného sdružení a vedoucí skautských lvíčat. Narodila se v Portlandu v Oregonu Benovi Wayneu Gardnerovi a Kathy Beeson Gardnerové.

Polská misie Varšava

New Mission Leaders 09
New Mission Leaders 09
Gregory D. Roney a Christine Roneyová, vedoucí Polské misie Varšava.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Gregory D. Roney (48 let) a Christine Roneyová, čtyři děti, sbor Tall Cedars, kůl Gainesville Virginie: Polská misie Varšava, nástupci presidenta Davida L. Chandlera a sestry Stacy A. Chandlerové. Bratr Roney je bývalý rádce v předsednictvu kůlu, vedoucí kůlových konferencí mládeže, biskup, president odbočky, president kvora starších, president Mladých mužů na úrovni sboru, učitel semináře a misionář v Polské misii Varšava. Byl vychován ve městě Newport Beach v Kalifornii svými rodiči Ardenem Ensleym Roneym a Carolyn Bethers Roneyovou.

Sestra Roneyová je poradkyně Mladých žen a bývalá předsedkyně kůlových konferencí mládeže, pomocná vedoucí tábora Mladých žen na úrovni sboru, učitelka Pomocného sdružení, učitelka třídy Zásady evangelia, učitelka Nedělní školy, učitelka Primárek, vedoucí jeslí, vedoucí hudby ve sboru a vedoucí Dnů činností. Byla vychována ve městě Mission Viejo v Kalifornii svými rodiči Jonem Sivertem Holmgrenem a Mickey Burden Holmgrenovou.

Rumunská misie Bukurešť (nová)

New Mission Leaders 10
New Mission Leaders 10
Geoffrey R. Fowler a Roseanna C. Fowlerová, vedoucí Rumunské misie Bukurešť.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Geoffrey R. Fowler (47 let) a Roseanna C. Fowlerová, pět dětí, 1. sbor Oakley, kůl Antioch Kalifornie: nová Rumunská misie Bukurešť. Bratr Fowler je rádce v předsednictvu kůlu a bývalý vysoký rádce, biskup, rádce v biskupstvu, skautský vedoucí a misionář v Rumunské misii Bukurešť. Narodil se v Seattlu ve státě Washington Dennisi Leemu Fowlerovi a Kathryn Ann Fowlerové.

Sestra Fowlerová je rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni sboru a chrámová obřadní pracovnice a bývalá presidentka Primárek na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni sboru, poradkyně Mladých žen, pianistka v Primárkách, vedoucí Dnů činností a učitelka semináře. Narodila se v Harbor City v Kalifornii Williamu Robertu Croasdaleovi st. a Woglinde Christine Croasdaleové.

Španělská misie Barcelona

New Mission Leaders 11
New Mission Leaders 11
Frank Heckmann a Maria Heckmannová, vedoucí Španělské misie Barcelona.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Frank Heckmann (64 let) a Maria Heckmannová, sedm dětí, 2. sbor Heidelberg (španělsky hovořící), kůl Heidelberg Německo: Španělská misie Barcelona, nástupci presidenta Juana Pabla Villara a sestry Caroly Villarové. Bratr Heckmann je rádce v předsednictvu misie a bývalý vysoký rádce, ředitel veřejných záležitostí, rádce v předsednictvu Mladých mužů na úrovni kůlu, president odbočky, rádce v biskupstvu, vedoucí misie sboru, učitel institutu, učitel semináře, chrámový obřadní pracovník a misionář ve Švýcarské misii Curych. Narodil se v německém Heidelbergu Heinrichu Friedrichu Heckmannovi a Ruth Heckmannové.

Sestra Heckmannová je presidentka Pomocného sdružení na úrovni sboru a bývalá rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni kůlu, specialistka na veřejné záležitosti, učitelka institutu, učitelka semináře, misionářka sboru, chrámová obřadní pracovnice a misionářka ve Španělské misii Barcelona. Narodila se ve španělském Cadizu Franciscovi Marinu Mirandovi a Cristobalině Aragon Sanchezové.

Baltská misie

New Mission Leaders 12
New Mission Leaders 12
Antti Makslahti-Tolstosheev a Skaistė Makslahti-Tolstosheevová, vedoucí Baltské misie.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Antti Makslahti-Tolstosheev (46 let) a Skaistė Makslahti-Tolstosheevová, tři děti, odbočka Šiauliai, okrsek Vilnius Litva: Baltská misie, nástupci presidenta Roye B. Huffa a sestry Jeanny Hayward Huffové. Bratr Makslahti-Tolstosheev je rádce v předsednictvu okrsku, president odbočky a konzultant pro chrámovou práci a práci na rodinné historii a bývalý poradce pro svobodné dospělé na úrovni okrsku, rádce v předsednictvu odbočky, referent odbočky a misionář v Ruské misii Moskva. Narodil se v ruském Petrohradě Jurimu a Irině.

Sestra Makslahti-Tolstosheevová je ředitelka veřejných záležitostí a presidentka Pomocného sdružení na úrovni odbočky a bývalá učitelka semináře, presidentka Mladých žen na úrovni odbočky a presidentka Primárek na úrovni odbočky. Narodila se ve městě Šiauliai v Litvě Virginijovi a Ireně.

Kapverdská misie Praia

New Mission Leaders 13
New Mission Leaders 13
Scott R. Labrum a Mindi Labrumová, vedoucí Kapverdské misie Praia.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Scott R. Labrum (56 let) a Mindi Labrumová, čtyři děti, 3. sbor Castle Dale, kůl Castle Dale Utah: Kapverdská misie Praia, nástupci presidenta Davida J. Wunderliho a sestry Diane Wunderliové. Bratr Labrum je bývalý rádce v předsednictvu kůlu, výkonný tajemník kůlu, president Mladých mužů na úrovni kůlu, biskup, rádce v biskupstvu, skautský vedoucí, vedoucí misie sboru a misionář v Brazilské misii Brasilia. Narodil se v Murray v Utahu Rossi Nicholsi Labrumovi a Lindě Edmunds Labrumové.

Sestra Mindi Labrumová je poradkyně Mladých žen a zástupkyně pro konference FSY a bývalá vedoucí tábora Mladých žen na úrovni kůlu, presidentka Mladých žen na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni sboru, učitelka třídy Nauka evangelia a misionářka sboru. Narodila se v utažském Grangeru Tedu R. Andersonovi a Shirley Ann Andersonové.

Finská misie Helsinky

New Mission Leaders 14
New Mission Leaders 14
Juha Lehtinen a Ulla Lehtinenová, vedoucí Finské misie Helsinky.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Juha Lehtinen (68 let) a Ulla Lehtinenová, čtyři děti, 2. sbor Helsinky, kůl Helsinky Finsko: Finská misie Helsinky, nástupci presidenta Villeho Kervinena a sestry Leeny Kervinenové. Bratr Lehtinen je rádce v předsednictvu misie a bývalý rádce v předsednictvu kůlu, president Mladých mužů na úrovni kůlu, biskup, rádce v biskupstvu, vedoucí skupiny vysokých kněží, specialista pro misionáře církevní služby a misionář ve Finské misii Helsinky. Narodil se v Imatře ve Finsku Esku Maunu Lehtinenovi a Kirsti Marjattě Lehtinenové.

Sestra Lehtinenová je rádkyně v předsednictvu Pomocného sdružení na úrovni sboru a historička sboru a bývalá rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni kůlu, presidentka Pomocného sdružení na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni sboru, specialistka pro misionáře církevní služby a učitelka třídy Nauka evangelia. Narodila se ve finském Turku Heikkimu Uusitalovi a Liise Uusitalové.

Švédská misie Stockholm

New Mission Leaders 15
New Mission Leaders 15
J. Gregory Lake a Lisa Saunders Lakeová, vedoucí Švédské misie Stockholm.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

J. Gregory Lake (61 let) a Lisa Saunders Lakeová, čtyři děti, sbor Constellation, kůl Gilbert Arizona Highland West: Švédská misie Stockholm, nástupci presidenta Roberta L. Davise a sestry Tiffany L. Davisové. Bratr a sestra Lakeovi jsou bývalí misionáři z řad starších členů ve Švédské misii Stockholm. Bratr Lake je bývalý biskup, biskup MSD, rádce v biskupstvu, vysoký rádce, president Mladých mužů na úrovni sboru, vedoucí misie sboru, učitel Nedělní školy, učitel institutu, chrámový obřadní pracovník a misionář ve Švédské misii Stockholm. Narodil se v Salt Lake City Jacku Smithu Lakeovi a Marii Barlow Lakeové.

Sestra Lakeová je rádkyně v předsednictvu Pomocného sdružení na úrovni sboru a bývalá rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni kůlu, rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni kůlu, presidentka Mladých žen na úrovni sboru, presidentka Primárek na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Pomocného sdružení na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Mladých žen na úrovni sboru, rádkyně v předsednictvu Primárek na úrovni sboru, poradkyně Mladých žen, vedoucí skautských lvíčat a chrámová obřadní pracovnice. Narodila se v utažském Loganu Reedu W. Saundersovi a Barbaře Cook Saundersové.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.