Tisková zpráva

Při bombových útocích v Belgii zraněni i čtyři mormonští misionáři

AKTUALIZACE (23. března 2016, 0:57 SEČ)

Podívejte se na on-line rozhovor s presidentem Fredericem J. Babinem z Francouzské misie Paříž (pod níž spadá i Belgie) ohledně misionářů zraněných při bombovém útoku na bruselském letišti:

AKTUALIZACE (22. března 2016, 20:00 SEČ)

Církev byla informována, že čtvrtý misionář, sestra Fanny Rachel Clainová, byla s lehkými zraněními rovněž převezena do nemocnice. Jak jsme již informovali, sestra Clainová přijela na letiště s dalšími třemi zraněnými misionáři, ale v době explozí s nimi již nebyla a měla za sebou letištní bezpečnostní kontrolu. Církev poskytne bližší informace, jakmile je bude mít k dispozici. 

(22. března 2016, 16:00 SEČ)  

Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů dnes dopoledne informovala, že při úterních explozích na bruselském letišti byli vážně zraněni tři mormonští misionáři sloužící ve Francouzské misii Paříž (pod níž spadá i Belgie).

Tito tři misionáři doprovázeli čtvrtou misionářku, která se chystala odletět do Ohia, kde měla jako misionářka sloužit, a která již prošla letištní bezpečnostní kontrolou.

Kvůli aktuálně omezeným možnostem komunikace v Bruselu je obtížné získat jakékoli podrobné a přesnější informace, ale president misie, Frederic J. Babin, informoval církevní ústředí, že tito tři misionáři se v okamžiku explozí nacházeli v jejich blízkosti a nyní jsou v nemocnici.

Rodiny zraněných misionářů již byly informovány. Jedná se o tyto misionáře:

    Starší Richard Norby (66) z Lehi v Utahu.

    Starší Joseph Empey (20) ze Santa Clary v Utahu.

    Starší Mason Wells (19) ze Sandy v Utahu.

Misionáři doprovázeli na letiště sestru Fanny Rachel Clainovou (20) z francouzského Montélimaru. Sestra Clainová sloužila v této misii dočasně, zatímco čekala na vízum do Spojených států.

Všichni misionáři ve Francouzské misii Paříž byli vyzváni, aby zůstali ve svých bytech.

První předsednictvo Církve vydalo v reakci na bombové útoky dnes dopoledne toto prohlášení:

Tak jako většinu světa nás dnes ráno zasáhla tragická zpráva o bombových útocích v Belgii. V modlitbách jsme s rodinami obětí a raněných, včetně čtyř našich misionářů, kteří byli zraněni a převezeni do nemocnice. Také se modlíme za belgický a francouzský lid, zatímco se nadále potýkají s nejistotou a ničivými důsledky nedávných i dnešních teroristických útoků.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.