Tisková zpráva

Systém FamilySearch je nyní dostupný ve 30 jazycích

Od letošního srpna jsou na stránkách FamilySearch.org dostupné nové funkce ve 20 jazycích, což z nich činí poskytovatele nejrozsáhlejších (a bezplatných) genealogických služeb, které jsou všem k dispozici v celkem 30 jazycích. V době svého vzniku v roce 2007 byly tyto internetové stránky dostupné v deseti jazycích (v angličtině, čínštině, francouzštině, němčině, italštině, japonštině, korejštině, portugalštině, ruštině a španělštině).

„Rozšíření dostupnosti FamilySearch v dalších jazycích nám dává příležitost dostat se po celém světě k většímu počtu uživatelů a dát jim více možností přicházet na zábavné a pamětihodné objevy a spojitosti týkající se jejich rodiny“, říká Steve Rockwood, generální ředitel společnosti FamilySearch International.

Uživatelé systému FamilySearch si mohou vytvořit bezplatný účet, sestavovat rodokmeny, bádat v miliardách genealogických záznamů a přidávat rodinné vzpomínky a artefakty ve 30 níže uvedených jazycích. Mobilní aplikace FamilySearch Rodokmen je dostupná pro iOS i Android, pokud zařízení uživatele podporuje zmíněné jazyky.

Kdokoli, kdo zavítá na stránky FamilySearch.org prostřednictvím internetového prohlížeče, který je nastaven na některý z nových jazyků, bude moci tyto stránky procházet automaticky v daném jazyce. V jiném případě si budou uživatelé moci zvolit upřednostňovaný jazyk z výběru možností v nastavení jazyka stránek FamilySearch.org, které se nachází v dolní části těchto stránek.

Organizace FamilySearch je nezisková a dobrovolníky vedená organizace financovaná Církví Ježíše Krista Svatých posledních dnů.

Jazyky

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.