Tisková zpráva

Zrušení vybraných akcí Církve i nedělní bohoslužby v Ostravě

S ohledem na vyhlášení stavu ohrožení v souvislosti s extrémními dešti a hrozbou povodní zrušili vedoucí Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů v České republice vybrané akce s osobní účastí i nedělní bohoslužbu v Ostravě.  

V pátek 13. 9. 2024 předsednictvo kůlu rozhodlo o zrušení sobotních a nedělních církevních akcí plánovaných s osobní účastí. Zrušena byla Supersobota semináře a Akce pro mládež v termínu 14. 9. 2024 v Brně. Rovněž byla zrušena konference odbočky Jihlava, jež se měla konat v neděli 15. 9. 2024. O novém termínu kůlových akcí budou účastníci včas informováni. 

President kůlu, po domluvě s biskupem sboru v Ostravě, také rozhodl o zrušení nedělní bohoslužby z důvodu nebezpečí, které v dané oblasti hrozí. Církevní vedoucí nadále situaci monitorují a reagují na ni v koordinaci s biskupy a presidenty odboček.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.