Tisková zpráva

Byla stanovena data konání konference RootsTech Connect 2022

Tato konference se bude konat již druhým rokem v čistě virtuálním prostředí

Organizace FamilySearch oznámila, že konference RootsTech Connect 2022, která se zaměřuje na rodinnou historii, se bude konat 3.–5. března 2022 v čistě virtuálním prostředí. Konference RootsTech Connect 2021 přilákala více než milion návštěvníků z více než 240 zemí, díky čemuž se letošní setkání stalo tím největším v historii konání akcí RootsTech.

Rootstech 01
Rootstech 01
Rootstech 20222021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Po konferenci RootsTech Connect 2021 jsme si uvědomili, že bychom mohli přinášet radost z práce na rodinné historii milionům lidí bez ohledu na to, kde se nacházejí, prostřednictvím akce RootsTech, která bude probíhat on-line, ve virtuálním prostředí,“ uvedl Steve Rockwood, generální ředitel organizace FamilySearch International.

V návaznosti na letošní úspěch zůstane konference RootsTech Connect 2022 v čistě virtuální podobě a bude rovněž dostupná zcela zdarma.

„Nesmírně nás potěšila odezva na konferenci RootsTech v čistě virtuální podobě a jsme velmi vděčni všem našim sponzorům, vystavovatelům, přednášejícím a účastníkům, kteří se jí zúčastnili,“ řekl Rockwood.

„Ozvaly se nám tisíce lidí z celého světa s tím, že jim tato akce, která se v roce 2021 konala on-line, umožnila poprvé se zúčastnit a těšit se z moci učení a možnosti se virtuálně spojit s druhými. A došlo díky ní také k vytvoření rozsáhlého studijního on-line archivu, který je nyní k dispozici zdarma po celý rok,“ dodal.

Milovníci rodinné historie mají bezplatný přístup k více než 1 500 pořadům na vyžádání, které byly součástí konference RootsTech 2021.

Rootstech 02
Rootstech 02
Rootstech 20222021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Do budoucna je v plánu konferenci RootsTech nabídnout v hybridní podobě, s možností ji sledovat on-line nebo se jí účastnit osobně, přičemž její náplň bude rozšiřována a bude přístupná po celý rok.

„Vzhledem k tomu, že pokud jde o konferenci RootsTech, stále mapujeme nové teritorium, máme v plánu z virtuální konference učinit pravidelnou součást této akce a těšíme se na všechny nové příležitosti, které se otevřou lidem po celém světě,“ řekl Rockwood.

Konference s osobní účastí, která se letos na podzim měla konat v Londýně, se neuskuteční.

Kurzy v roce 2022 nabídnou pestrou paletu pořadů, které budou k dispozici na vyžádání, ve formě živého streamingu i v interaktivní podobě, a umožní lidem, aby se spolu setkávali, kladli otázky a učili se od odborníků a nadšenců. Proběhnou také ukázky a akce určené všem věkovým kategoriím a rovněž multikulturní slavnosti.

Na konferenci RootsTech 2022 se bude možné registrovat od září 2021. Další informace najdete na stránkách RootsTech.org.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.