Tisková zpráva

Evropský koncert Svědkové Vánoc – symboly Krista oslavuje narození Krista

Dvanáct evropských umělců vystoupí na každoročním koncertě, který se bude vysílat 11. prosince 2022 v 18:00 SEČ

Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů uvede 11. prosince 2022 v 18:00 SEČ hodinový hudební vánoční koncert Svědkové Vánoc – symboly Krista, který se bude skládat z deseti vystoupení známých evropských umělců a který se bude vysílat po celé Evropě. Program bude zaměřen na tradiční symboly Vánoc, jako je hvězda, stromek, zvonek, dárky atd. a na jejich spojitost s Ježíšem Kristem. 

Starší Massimo De Feo, vedoucí církevní oblasti Evropa-střed, řekl: „Zveme každého, aby si vychutnal tento krásný vánoční koncert a podělil se o něj s rodinou, přáteli a sousedy.  Bude zábavný, potěší srdce a pozvedne ducha.  Jemně nám připomene, že symboly Vánoc poukazují na lásku, pravou lásku a pokoj a na vrcholný zdroj těchto ctností – Pána Ježíše Krista.“

Koncert, natočený v Muzeu Charlese Dickense v Londýně a v římském amfiteátru ve španělské Méridě, se skládá z vystoupení dvanácti evropských umělců, kteří se věnují několika hudebním žánrům. Budou to: Ruth Lorenzová (Španělsko), the Herreys (Švédsko), Salome Moana (Švýcarsko), Naura (Španělsko), Igor a Vesna Gruppmanovi (Ukrajina a Srbsko), Alex Sharpeová (Irsko), Jack a Marta Tyndaleovi (Spojené království a Španělsko) a Wolfgang a Constanze Gebauerovi (Německo a Rakousko).  Večerem bude provázet Savannah Stevensonová (Spojené království). 

Všichni vystupující věnovali svůj čas a talenty produkci zdarma, stejně jako deset hudebníků souboru, který je doprovázel.  Starší Hans T. Boom, president církevního území Evropa-sever, řekl: „Tento výjimečný koncert je darem lásky celé Evropě ze srdce všech účinkujících, kteří na něm vystupují. Myslím, že to diváci rozpoznají.“

Program je komentován v angličtině a bude dostupný ve 31 jazycích včetně albánštiny, arménštiny, bulharštiny, chorvatštiny, češtiny, dánštiny, nizozemštiny, estonštiny, finštiny, francouzštiny, gruzínštiny, němčiny, řečtiny, maďarštiny, islandštiny, italštiny, lotyštiny, litevštiny, makedonštiny, maltštiny, norštiny, polštiny, portugalštiny, rumunštiny, srbštiny, slovenštiny, slovinštiny, španělštiny, švédštiny, turečtiny a ukrajinštiny, a to buď ve formě dabingu, nebo titulků.

Starší Boom dodal: „Letos je to podruhé, co Církev Ježíše Krista v Evropě uspořádala nádherný vánoční koncert, ale skutečnost, že letos v rámci tohoto programu vystoupí talentovaní umělci z celé Evropy, je pro nás velmi důležitá – jsou to naši bližní a přátelé, kteří se dělí o ‚své talenty a víru‘.“

Program koncertu a možnosti sledování

Koncert je natočen v angličtině a bude vysílán ve 31 jazycích. Bude dostupný na oficiálních církevních kanálech včetně: PrinesteSvetloSvetu.org, národních stránek Církve pro Českou republiku a církevního účtu na YouTube a Facebooku od neděle 11. prosince 2022 od 18:00 SEČ do poloviny ledna 2023.

K programu budou dostupné i činnosti pro děti a jejich rodiny, které naleznete na stránkách PrinesteSvetloSvetu.org.

Další materiály včetně vánočního kalendáře s náměty na službu, plakátů, kartiček na rozdávání a propagačních videí, naleznete brzy rovněž na stránkách PrinesteSvetloSvetu.org.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.