Tisková zpráva

Nový velikonoční koncert nazvaný „Vykupitel" nás prostřednictvím posvátné hudby a inspirovaných uměleckých děl provede životem a službou Ježíše Krista

Koncert bude vysílán 26. března a k dispozici bude do poloviny dubna

Od 26. března 2023 bude možné prostřednictvím internetového vysílání zhlédnout nový velikonoční koncert z produkce Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů v Evropě, který oslavuje život a službu našeho Spasitele Ježíše Krista. V programu nazvaném „Vykupitel“, který byl nedávno natočen v utažském Goshenu, zazní hudba ze stejnojmenného alba houslistky Jenny Oaks Baker, která zde účinkuje společně se členy orchestru a pěveckého sboru mládeže. Na stejném místě vznikla před několika lety také série biblických videí.

Starší Hans T. Boom, vedoucí církevního území Evropa-sever, k tomu řekl: „Toto je první koncert věnovaný přímo velikonočnímu období, který vytvořila Církev v Evropě. Význam tohoto výjimečného období je zde umocněn spojením krásné hudby, působivých obrazových děl a umění světoznámých evropských malířů. Věříme, že tento pořad bude pro členy a přátele Církve inspirativní a také že posílí jejich touhu následovat Ježíše Krista a představovat ve světě dobrý vliv.“

Před jednotlivými hudebními vstupy bude vždy představeno některé ze známých děl zaměřených na Ježíše Krista pocházející z tvorby evropských umělců. Můžeme se těšit na mistrovská díla výtvarníků, jako je Leonardo Da Vinci, Carl Bloch, Angelica Kauffmann, Heinrich Hofmann, Francisco de Zurbarán, Bertel Thorvaldsen, Simon Dewey a další. Pořadem bude provázet populární švédský moderátor Louis Herrey, který nás zavede do prostředí dánského zámku Frederiksborg, v němž se nachází i známá galerie Carla Blocha. Louis Herrey se stal v roce 1984 společně se svými bratry vítězem soutěže Eurovision.

Louis Herrey v souvislosti s tímto koncertem řekl, že věří, že všechno dobré a ctnostné nás směřuje ke Kristu. „Jen si to musíme občas připomenout. Jednou z takových připomínek je i tento velikonoční koncert. Byla to pro mě velká čest, že jsem se mohl podílet na produkci tohoto pořadu, který nás seznamuje s nábožensky zaměřenými uměleckými díly, jež nám připomínají, co pro nás náš Pán a Spasitel znamená, a která nám pomáhají zaměřit pozornost na Jeho uzdravující moc,“ doplnil na závěr.

Jenny Oaks Baker uvedla, že i ona se cítí nesmírné požehnána díky tomu, že se mohla podílet na vzniku tohoto programu o Spasiteli Ježíši Kristu. „Jsem velmi vděčná za příležitost ztvárnit toto inspirované hudební dílo, které složil a zaranžoval Kurt Bestor jako soundtrack ke scénám zobrazujícím Spasitelův život. Doufám, že tento pořad umožní každému divákovi pocítit Ducha a přivede ho blíže k Ježíši Kristu.“

Program koncertu a možnosti sledování

Tento koncert je natočen v angličtině a bude uveden ve 31 jazycích. Bude k dispozici na

národních internetových stránkách Církve, na YouTube a na Facebooku od neděle 26. března 2023, 18:00 SEČ do poloviny dubna 2023.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.