Tisková zpráva

Oslavte v Evropě Velikonoce zpěvem oratoria ‚Mesiáš‘ spolu s pěveckým sborem The Tabernacle Choir

Mesiáš je jedním z nejznámějších, nejoblíbenějších a nejčastěji zpívaných sborových děl z veškeré západní hudební tvorby. Oratorium, které Georg Friedrich Händel v roce 1742 složil za pouhých 24 dnů, s textem z písem, který zkompiloval Charles Jennens, vypráví ve třech částech příběh Kristova života od Jeho narození až do Jeho smrti a konečného Vzkříšení.

© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů letos zve všechny, aby oslavili Velikonoce poslechem Händelova Mesiáše v podání pěveckého sboru The Tabernacle Choir a orchestru Orchestra at Temple Square. Tento program bude streamován v neděli 4. dubna 2021 v 11 hodin středoevropského času na oficiálních facebookových a internetových stránkách jednotlivých zemí. V zemích, které se řídí pravoslavným kalendářem, bude koncert vysílán v neděli 2. května 2021 v 11 hodin středoevropského času.

Toto osobité ztvárnění Mesiáše bylo nahráno a streamováno po celém světě o Velikonocích v roce 2018 za účasti proslulých hostujících sólistů, kterými byli Amanda Woodburyová, Tamara Mumfordová, Tyler Nelson a Tyler Simpson. Znovu bude streamováno v roce 2021, aby se jednotlivci i rodiny po celém světě mohli díky hudbě a textu Mesiáše přiblížit ve svém domově k Ježíši Kristu.

Jak můžete obohatit svůj zážitek ze sledování Mesiáše

Toto jsou další materiály a zdroje, které mohou obohatit váš zážitek při sledování oratoria Mesiáš v provedení pěveckého sboru a orchestru (odkazy vás přesměrují na obsah v angličtině).

Další materiály a zdroje týkající se Händelova Mesiáše

Internetové stránky pěveckého sboru The Tabernacle Choir (tabchoir.org/messiah) obsahují řadu materiálů a zdrojů s mnoha informacemi o Händelovi a skládání Mesiáše, dále proslovy vedoucích Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů o Mesiášovi a mnoho dalšího. Tyto materiály a zdroje můžete použít před tím, než si streamovaný program doma poslechnete, nebo poté. Některé z těchto materiálů a zdrojů jsou dostupné také ve francouzštině, němčině, portugalštině a španělštině.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.