Tisková zpráva

Presidentka Johnsonová přináší naději do území Evropa-střed

„Doufám, že budu moci těmto Svatým zde v území Evropa-střed přinést naději Ježíše Krista,“ řekla generální presidentka Pomocného sdružení Camille N. Johnsonová z Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, která devět dní slouží lidem ve čtyřech evropských zemích.

Presidentka Johnsonová cestuje se svým manželem Dougem; se sestrou Tracy Y. Browningovou, druhou rádkyní v Generálním předsednictvu Primárek; a s Bradym, manželem sestry Browningové. Tyto vedoucí sestry zahájily svou návštěvu Evropy v sobotu 14. září 2024 v italském Miláně.

„Kousek mého srdce zůstává v Miláně již od roku 2016, kdy zde náš syn sloužil jako misionář,“ řekla presidentka Johnsonová.

S těmito generálními úřednicemi během jejich návštěvy setkali i misionáři z Italské misie Milán.

Církev Ježíše Krista již osm let spolupracuje s italskou organizací Progetto Arca, která poskytuje ubytování a potravinovou pomoc lidem v nouzi. Presidentka Johnsonová a sestra Browningová měly v sobotu možnost setkat se s vedoucími této organizace.

„Udělalo na mě velký dojem, že zásady, které zde úspěšně uplatňují, jsou zásady evangelia Ježíše Krista – učí soběstačnosti. A zaměřují se na potřeby jednotlivců,“ poznamenala presidentka Johnsonová.

V neděli tyto generální úřednice v rámci pastýřské služby navštívily několik sester doma v Miláně.

„Vždy mě povzbudí na duchu, když slyším tyto lidi svědčit o oddanosti Ježíši Kristu a o síle, kterou v Něm nacházejí, o síle vytrvat v náročných zkouškách,“ řekla presidentka Johnsonová.

Členky Pomocného sdružení se také v neděli večer shromáždily v církevním sborovém domě v Miláně, aby se zúčastnily celostátně vysílaného setkání.

Presidentka Johnsonová a sestra Browningová rovněž navštíví Prahu, maďarskou Budapešť a chorvatský Záhřeb. Do těchto zemí zavítají v rámci své služby poprvé.

„Těším se, až na každém tomto místě, které navštívíme, obejmu tyto skvělé sestry a Svaté, a doufám, že každému jednotlivě přineseme lásku našeho Spasitele Ježíše Krista,“ uzavřela presidentka Johnsonová.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.