Tisková zpráva

Nejvyšší představitel Církve vede ve věku 100 let celosvětovou konferenci

Russell M. Nelson stále aktivně řídí celosvětovou církev

Russell M. Nelson, prorok a nejvyšší představitel Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, oslavil 9. září 2024 100. narozeniny. Celosvětovou církev vede i nadále energicky a se soucitem.

RMNconference_01.jpeg
RMNconference_01.jpeg
Russell M. Nelson, který nedávno oslavil 100. narozeniny, mává účastníkům jednoho ze zasedání pololetní generální konference Církve, kteří se shromáždili v Konferenčním centru.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

V červnu zveřejnil president Nelson na sociálních sítích výzvu, aby lidé oslavili jeho narozeniny tím, že se budou řídit Ježíšovým příkladem a podají pomocnou ruku „jednomu člověku“, který potřebuje pomoc, což byl odkaz na novozákonní podobenství o ztracené ovci. Mnozí lidé poté na sociálních sítích sdíleli své zkušenosti s tím, jak byli oním „jedním člověkem“ nebo jak onomu „jednomu člověku“ pomohli, a svůj příspěvek označovali hashtagem #99plus1.

RMNconference_02.jpeg
RMNconference_02.jpeg
Ústředním bodem každé generální konference je učení Ježíše Krista, zobrazeného na této malbě od Michaela Malma.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Ve dnech 5. a 6. října se tento stoletý prorok podělí o poselství naděje, pokoje a lásky na generální konferenci, celosvětovém shromáždění Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Všichni jsou zváni ke sledování jednotlivých zasedáních konference, která jsou streamována a vysílána živě ve více než 70 jazycích, a to z Konferenčního centra Církve, jež se nachází v americkém Salt Lake City a má kapacitu 21 000 míst.

Jedním z netrpělivě očekávaných bodů programu generální konference je možné oznámení nových chrámů, které budou postaveny po celém světě. Pod vedením presidenta Nelsona postupuje výstavba chrámů Církve po celém světě rychlým tempem. President Nelson od chvíle, kdy se v lednu 2018 stal presidentem Církve Ježíše Krista, oznamuje místa, kde budou postaveny nové chrámy, na každé generální konferenci.

RMNconference_03.jpeg
RMNconference_03.jpeg
Jeden z nejnovějších chrámů v Evropě, chrám Řím v Itálii, byl zasvěcen v březnu 2019.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Během tohoto období byla oznámena výstavba několika nových chrámů po celé Evropě – v Barceloně, Birminghamu, Bruselu, Budapešti, Edinburghu, Hamburku a ve Vídni. V době, kdy některé církve své svatostánky zavírají, staví Církev Ježíše Krista nové posvátné budovy, aby uspokojila potřeby věrných následovníků po celém světě.

RMNconference_04.jpeg
RMNconference_04.jpeg
Chrám Bern ve Švýcarsku byl prvním chrámem v Evropě, původně zasvěceným v září 1955.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Společně s presidentem Nelsonem promluví na pěti zasedáních generální konference i další církevní vedoucí z řad mužů a žen. Písně během většiny zasedání zajistí světově proslulý pěvecký sbor The Tabernacle Choir at Temple Square.

Jak sledovat generální konferenci

Všechna zasedání konference budou ve více než 70 jazycích živě streamována na stránkách broadcasts.ChurchofJesusChrist.org. Lze je také sledovat na církevním YouTube kanálu „General Conference“ a na dalších rozhlasových, televizních a satelitních kanálech a digitálních platformách.

Po odvysílání budou pronesená poselství k dispozici ke zhlédnutí na vyžádání na církevním YouTube kanálu „General Conference“, na dalších digitálních platformách Církve a v písemné podobě v církevních časopisech.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.