Životopis vedoucího

Starší Timothy J. Dyches

Starší Timothy J. Dyches slouží od 1. srpna 2015 jako druhý rádce v předsednictvu území Evropa. Jako druhý rádce sloužil již v předcházejícím předsednictvu území od roku 2012.

Staršímu Dychesovi byla vyjádřena podpora jako členovi druhého kvora Sedmdesáti Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů 6. dubna 2013 ve věku 62 let. Před povoláním do tohoto úřadu sloužil jako president misie Portland v Oregonu (2008–2011).
 

Starší Dyches studoval na Univerzitě Brighama Younga, kde získal titul bakaláře. Lékařský titul spolu se specializací získal na Lékařské fakultě Washingtonské univerzity v St. Louis v Missouri. V roce 1985 si založil vlastní praxi, kde až do roku 2008 praktikoval v oboru ušní, nosní a krční. V roce 2012 se stal vicepresidentem operačního vývoje ambulantních chirurgických center v Americe.

Starší Dyches sloužil v mnohých církevních povoláních, mimo jiné jako misionář na plný úvazek v misii Německo-jih (v letech 1970-1972), jako referent sboru, president Nedělní školy, vysoký rádce, rádce presidenta kůlu, president kůlu, chrámový pracovník pro obřady, rádce presidenta misie kůlu, územní sedmdesátník, president misie a poradce kvora jáhnů.
    
Timothy John Dyches se narodil v lednu 1951 v Murray v Utahu. V dubnu 1974 se oženil s Jill Elizabeth Dudleyovou. Jsou rodiči tří dětí, prarodiči dvanácti vnoučat a žijí v Renu v Nevadě.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.