Tisková zpráva

Virtuální celosvětové turné skupin múzických umění z BYU v Evropě

Pandemie covidu-19 narušila život lidem po celém světě. Navzdory předpisům omezujícím cestování vyvstaly nové a jedinečné příležitosti. Produkční agentura BYU Performing Arts Management, která působí při Univerzitě Brighama Younga (BYU), což je akreditovaná univerzita ve Spojených státech, kterou financuje Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů, letos oslavila 50. výročí své existence poněkud neobvykle.

Ačkoli pandemie rozložila plány, které zahrnovaly obvyklé živé koncerty, přistoupily skupiny múzických umění z Univerzity Brighama Younga k situaci kreativně a zdarma uspořádaly v týdnu od 28. dubna do 4. května 2021 řadu virtuálních koncertů, seminářů a zasvěcujících shromáždění. V živých přenosech vystoupily tyto vynikající skupiny: BYU Ballroom Dance Company, Living Legends, Young Ambassadors, The International Folk Dance Ensemble a Vocal Point.

Živé přenosy sledovali lidé po celém světě. Využili těchto akcí k tomu, aby navázali spojení s lidmi kolem sebe.

Vocal-PointDownload Photo

„Přenos streamovali lidé ze 77 zemí, kteří uskutečnili 12 000–15 000 streamů za den,“ řekl Shane Wright, ředitel produkční agentury BYU Performing Arts Management. Živé přenosy každé akce dosáhly v Německu v průměru 30–50 streamů.

Na virtuálním celosvětovém turné vystoupila také populární mužská vokální skupina z Univerzity Brighama Younga BYU Vocal Point. Členové kongregace Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů v německém Hanau zorganizovali u příležitosti jejího posledního vystoupení na tomto turné, které se konalo v úterý 4. května 2021, společné sledování. Sledovali živý stream a na sociálních sítích si během vystoupení i po něm psali navzájem komentáře.

„Moc se mi líbila energie Vocal Pointu,“ uvedla Emily Grünkeová. „Bylo zábavné je sledovat.“

Virtuální celosvětové turné bylo pro studenty Univerzity Brighama Younga příležitostí oslavit písněmi a tancem různé kultury a podělit se o své umění. Univerzita Brighama Younga je soukromá instituce, která se nachází v utažském Provu na úpatí Wasatchských hor. Tato univerzita, na které se ve 186 bakalářských oborech vzdělává více než 30 000 studentů z více než 100 zemí, má co nabídnout každému.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.