Tisková zpráva

Herehau Vero vydává svědectví prostřednictvím svého zpěvu

Mladý francouzský zpěvák vystupuje v Salt Lake City na „Festivalu: Koncert pro mládež“

Herehau Vero, člen Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů z Francie, vystupuje na mimořádné celosvětové hudební akci, která byla natáčena v americkém Salt Lake City. V červnu se zúčastnil natáčení tohoto 60minutového koncertu, který bude od srpna k dispozici ke stažení a sledování pro mládež z celého světa.

Herehau_01.jpeg
Herehau_01.jpeg
Herehau Vero zpívá na celosvětovém koncertě pro mládež dvě sólové skladby.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Byl jsem požehnán tím, že jsem se narodil do rodiny zpěváků a hudebníků. Jako dítě jsem zpíval s prarodiči,“ říká Herehau, kterému je nyní 21 let.  Když mu bylo deset let, poslali ho samotného na cestu z rodného domu na Tahiti do Francie, aby tam žil s tetou. Herehau už neměl s kým zpívat. „Zpíval jsem dál sám a snažil jsem se najít svou vlastní hudební cestu,“ řekl. O rok později za ním do Francie přijeli rodiče a tři mladší sourozenci.

Vše se změnilo, když se Herehau zúčastnil konkurzu na místo jednoho ze sólistů v kulturním programu při zasvěcení chrámu Paříž. Herehau řekl: „Po této zkušenosti jsem začal opravdu zpívat. Krůček po krůčku jsem získával sebedůvěru (nikdy jsem neměl svého učitele zpěvu) a začal jsem nahrávat písně pro alba Pro posílení mládeže.“

Když Herehau vystupoval v kulturním programu při zasvěcení pařížského chrámu, uvědomil si, že mu Bůh dal dar zpěvu. „Od té chvíle se všechno dalo do pohybu.“ Vědomí, že tento dar pochází od Boha, ho motivovalo k tomu, aby se zdokonaloval a dělil se o tento talent s druhými. Aby si zdokonalil hlas, sledoval hlasová cvičení na YouTube, zpíval podle nich a někdy napodoboval slavné zpěváky. „Ještě se toho musím hodně naučit, abych dokázal ovládat svůj hlas, ale věřím, že Nebeský Otec mi dal tento dar z nějakého důvodu. Zpěv pro mě představuje způsob, jak hlásat své přesvědčení celému světu.“

Herehau má rád písně, které vyjadřují hluboké niterné pocity nebo to, jak se tento člověk potýkal s výzvami. „Moc se mi líbí, když autor napíše píseň tak, že v ní vypráví svůj vlastní příběh.“  Když Herehau zpívá, snaží se, aby píseň vyzněla, jako by byla jeho vlastní, jako by ji sám napsal. „Když jsem pak na pódiu nebo ve studiu, zpívám z celého srdce.  Vždy se snažím, abych zapůsobil na srdce těch, kteří můj zpěv poslouchají.“

Jeden z přátel mu navrhl, aby se přihlásil na hudební festival pro mládež v Salt Lake City. Ohromilo ho, když byl vybrán, aby na festivalu svým zpěvem reprezentoval Francii, po boku účastníků z dalších zemí. Herehau přiletěl do Salt Lake City v červnu, aby se mohl zúčastnit zkoušek v Tabernaclu. Byl nadšený, když viděl tolik mladých zpěváků, včetně některých známých mladých hudebníků.

K účastníkům promluvili před zkouškami sestra Emily Belle Freemanová, generální presidentka Mladých žen, a generální president Mladých mužů Steven J. Lund. Jejich slova byla pro hudebníky inspirací a povzbudila je k tomu, aby svůj hlas používali pro dobro.

Herehau_02.jpeg
Herehau_02.jpeg
Herehau Vero s hudebníky při zkoušce na toto mimořádné vysílání pro mládež.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Na koncertě Herehau zpívá ve francouzštině sólově dvě písně nazvané „Je suis disciple du Christ [Mým vzorem je Kristus Pán]“ a „Mon seul espoir [Jsi nadějí]“ a po nich následují další tři písně za doprovodu dalších zpěváků. Jako jeden ze zahraničních moderátorů také na úvod přivítal účastníky festivalu ve francouzštině.

„Rád bych se stal nástrojem v Božích rukou, abych se těmito písněmi dotkl srdcí mladých lidí,“ říká Herehau.

„Festival: Koncert mládeže“ bude možné zhlédnout od 5. srpna v angličtině, francouzštině, portugalštině a španělštině, a to prostřednictvím církevní stránky pro vysílání a aplikace Gospel Stream.

Mladí lidé z celého světa jsou zváni, aby se do tohoto festivalu zapojili a aby ho oslavili tím, že si naplánují vlastní setkání, stáhnou si seznam skladeb, budou koncert sledovat a zapojí se do zpěvu společně s účinkujícími.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.