TabChoir_EuropeTour.jpg
Tisková zpráva

Pěvecký sbor The Tabernacle Choir oznámil změnu termínů svého turné v roce 2022

Pěvecký sbor a orchestr The Tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square oznámily další podrobnosti ohledně svého turné, které se uskuteční v roce 2022 v sedmi městech nacházejících se ve čtyřech severských zemích a ve Spojeném království.  Toto turné bylo kvůli omezením spojeným s nákazou covidu-19 dvakrát odloženo. Odložené turné proběhne v roce 2022 a bude trvat 22 dní – od čtvrtka 16. června do čtvrtka 7. července. Koncerty proběhnou ve všech městech, která byla součástí původního plánu. Zde je přehled nových termínů; koncert začíná vždy ve 20:00:

  • Stockholm, Švédsko – datum: 18. června 2022 (sobota)*; místo: Konserthuset Stockholm
  • Helsinky, Finsko – datum: 21. června 2022 (úterý); místo: (bude oznámeno)
  • Kodaň, Dánsko – datum: 25. června 2022 (sobota); místo: DR Koncerthuset
  • Oslo, Norsko – datum: 28. června 2022 (úterý); místo: Oslo Spektrum
  • Edinburgh, Skotsko – datum: 1. července 2022 (pátek); místo: Usher Hall
  • Newport, jižní Wales – datum: 4. července 2022 (pondělí); místo: International Convention Centre Wales
  • Cardiff, Wales – datum: 6. července 2022 (středa); místo: St. David’s Hall (pouze pro pozvané)

* Kromě večerního koncertu se bude konat ještě odpolední představení ve 14:00.


„Máme radost, že se nám díky úzké spolupráci s koncertními místy a s našimi logistickými partnery podařilo přesunout toto turné na termíny v roce 2022,“ řekl umělecký vedoucí sboru Ron Jarrett. „Přes všechny obtíže budeme schopni zrealizovat původní koncept turné, jímž bylo navštívit Wales a další oblasti, jež jsou pro sbor historicky významné tím, že v počátcích sboru se jeho členy stali lidé s hudebním nadáním, kteří pocházeli z těchto míst a byli mezi prvními obrácenými do Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů.“

Před tím, než bylo turné odloženo, byly vstupenky v prodeji ve Stockholmu, Kodani a Edinburghu. Pro ty, kteří si vstupenky na tyto koncerty zakoupili, bylo zajištěno, aby tyto vstupenky zůstaly platné i pro nové termíny koncertů v roce 2022. Všechna koncertní místa se spojí s držiteli vstupenek prostřednictvím e-mailu a sdělí jim, jak vstupenky uplatnit. V e-mailové komunikaci z koncertních míst ve Stockholmu a Kodani budou uvedeny informace, jak je možné požádat o vrácení peněz. Ti, kteří si zakoupili vstupenky na koncert v Edinburghu, mohou zažádat o vrácení peněz na e-mailové adrese customer.enquiries@usherhall.co.uk. Vstupenky jsou nyní v prodeji ve Stockholmu, Kodani a Edinburghu. Dostupnost vstupenek na ostatních koncertních místech tohoto turné bude oznámena později. Další informace naleznete na stránce TabChoir.org/tour.

The Tabernacle Choir pořádá od svého prvního turné mimo Utah v roce 1893 rozsáhlá turné po Spojených státech i dalších zemích. Vystupoval v centrech hudebního dění – od Izraele přes Rusko a Japonsko až po Austrálii. Ve čtyřech zmíněných severských městech pořádal sbor turné naposledy před 39 lety v roce 1982. Do Walesu a Skotska zavítal pouze během svého prvního evropského turné v roce 1955. Společně s pěveckým sborem se na turné vydává i zhruba 65členný orchestr Orchestra at Temple Square už od roku 2005.

Sbor i orchestr jsou aktivně nahrávajícími uměleckými tělesy se svou vlastní nahrávací značkou, pod níž vyšlo od jejího založení v roce 2003 již přes 90 publikací – nahrávek na CD, DVD, knih a dalších produktů. Nejnovější album sboru When You Believe: A Night at the Movies bylo vydáno v roce 2020 a je dostupné ke koupi, stažení a přehrání na stránce TabChoir.org/shop. Toto album se během prvního týdne od svého vydání umístilo na první místě žebříčku Classical Crossover uveřejňovaném v časopisu Billboard®.

Další informace naleznete na stránce www.TheTabernacleChoir.org/tour. Další zpravodajské zdroje a materiály jsou na této stránce k dispozici v sekci About Us/Newsroom.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.