Tisková zpráva

Nedělní shromáždění budou opět naživo, členové se vrátí do kaplí

Od 20. června 2021 se obnoví nedělní shromáždění s osobní účastí, zároveň bude stále zajišťován přenos.

Členové v České republice se budou opět od 20. června scházet v neděli osobně ve sborových domech. Nedělní shromáždění se svátostí bude dočasně přenášeno také přes Zoom pro ty, kteří se nebudou moci nebo nebudou chtít účastnit naživo. Druhá část standardního rozvrhu, během které se věřící učí ve třídách, nebude vysílána on-line. Veškeré aktivity budou splňovat přísné hygienické normy.

Člen vysoké rady kůlu Praha Tomáš Mikulenka označil návrat za velké požehnání a během vedení jednoho z posledních on-line shromáždění poděkoval vedoucím Církve v České republice za inspirované vedení během těžkého období. „V kaplích samozřejmě budou platit přísná hygienická a další opatření, jako jsou dvoumetrové rozestupy, nošení respirátoru či roušky, dezinfekce a omezení fyzických kontaktů,” oznámil rovněž Mikulenka. Dodal, že podrobné instrukce budou rozeslány e-mailem všem členům a budou rovněž zveřejněny na sociálních sítích.

Přenosy nedělních shromáždění byly zajišťovány po celou dobu trvání protiepidemických opatření, která neumožňovala osobní setkávání. Během první vlny na jaře 2020 byly nahrávky streamovány na YouTube, později začali členové využívat virtuální konference na platformě Zoom. Změnil se také proces přípravy, organizace shromáždění už nespočívala na předsednictvu kůlu (vedoucích Církve pro ČR), ale střídaly se jednotlivé kongregace.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.