Tisková zpráva

Vysílání pro tisíce diváků z celé Evropy představí mladé dospělé z Finska a Itálie

Druhé setkání na téma ‚Rise and Reach‘ bude prostřednictvím sociálních sítí dostupné ve 22 jazycích

Další evropské živé vysílání ‚Rise and Reach‘, které se prostřednictvím Facebooku uskuteční 28. srpna od 19:00 SELČ (ve Velké Británii od 18:00) a které moderují mladí dospělí z Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, bude zaměřeno na to, jak mladí Evropané pozitivně ovlivňují své okolí. Čekají vás reportáže, otázky a odpovědi, hudební vystoupení a mnoho dalšího.

Toto druhé letní vysílání pro nastupující generaci Evropy – mládež, mladé páry a mladé svobodné dospělé – bude možné zhlédnout ve 22 jazycích na facebookových stránkách Církve v jednotlivých zemích a také na Instagramu a YouTube. Tématem tohoto vysílání je ‚Go and Do Good‘ [‚Jděte a čiňte dobro‘].

V programu se objeví video profily mladých sezdaných párů z Finska a Itálie. Uvidíte výjimečné hudební vystoupení sester, které slouží na církevní misii v Paříži. V pořadu vystoupí i další mladí lidé, kteří slouží na misii v dalších částech Evropy.

 

Pořad uvádí Irène Kabongová z Belgie (nyní žijící v Paříži) a Ben Warner z Kentu ve Velké Británii.

Irène řekla, že se těší na kontakt s každým, kdo se on-line vysílání zúčastní. „Jde nám o tom, abychom vás spojili, inspirovali a abyste vy inspirovali nás.“

„Moc nás zajímá, jaké kreativní způsoby používali misionáři a mladí lidé z Evropy během léta pro spojení s druhými,“ dodala.

„Pokud budete tento pořad sledovat s přáteli nebo s rodinou, bylo by skvělé, kdyby se lidé krátce poradili o tom, co by rádi vyzkoušeli nebo udělali jinak. Jak půjdou a budou činit dobro svým jedinečným způsobem?“

Ben přiznal, že je nadšený z toho, že může být součástí takové velké skupiny mladých dospělých: „Hodně na nás zapůsobilo, kolik dobrého děláte bez ohledu na překážky, které se nám v celé Evropě staví do cesty. Vidíme vaši dobrotu a vaši touhu žít podle evangelia a dělit se o ně. Buďte si jistí, že vždy budete patřit do našeho společenství v Církvi, jehož součástí můžete být, v němž se vám může dařit a k němuž můžete přispívat.“

Starší Helmut Wondra, územní sedmdesátník z Vídně, a Julia Wondrová se připojí k Irène a Benovi jako jejich vzácní hosté. Moderátoři programu se chystají Wondrových zeptat na sebevědomí, službu a radost z evangelia. Konkrétně: Jak si můžeme udržet radost navzdory těžkostem, které vidíme kolem sebe?

Všichni z řad mládeže, misionářů Církve sloužících na plný úvazek a mladých dospělých jsou povzbuzováni k účasti na této události, která proběhne na sociálních sítích 28. srpna, a také jsou vybízeni, aby se zapojili do činností a projektů služby, které jim mohou pomoci růst duchovně, společensky, fyzicky i intelektuálně.

Toto setkání na téma ‚Rise and Reach‘ je pro jeho účastníky příležitostí pozvat přátele jiného nebo žádného vyznání k tomu, aby vysílání zhlédli a zapojili se do služby druhým.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.