Tisková zpráva

Nové předsednictvo území Evropa-střed zahajuje svou službu

S účinností od 1. srpna 2024 zahajuje svou službu starší Rubén V. Alliaud jako nový president území Evropa-střed Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Starší Jack N. Gerard slouží jako první rádce a starší James W. McConkie III. jako druhý rádce. 

EURCAP2024_01.jpg
EURCAP2024_01.jpg
Nové předsednictvo území Evropa-střed, zleva: starší Jack N. Gerard, první rádce; starší Rubén V. Alliaud, president; a starší James W. McConkie III., druhý rádce.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Pro mou manželku Fabianu a pro mě je služba zde v Evropě velikou výsadou a jedinečným požehnáním,“ říká starší Alliaud. „Pocházím ze země, kde se znovuzřízené evangelium Ježíše Krista úžasně rozšířilo. Vzkvétající Církev, kterou nyní vidíme v Jižní Americe, má své počátky u německých přistěhovalců, kteří v roce 1923 přišli do Argentiny a o něco později do Brazílie,“ pokračuje. „Za mnohé z toho, co dnes máme v Jižní Americe, vděčíme Církvi v Evropě. Náš život v Evropě je součástí naplňování vidění a proroctví obsažených v Jákobovi 5. Žijeme vskutku v době prořezávání a roubování; v době radostného růstu,“ uzavírá starší Alliaud.

Starší Alliaud slouží v Evropě od roku 2021 – nejprve působil v předsednictvu území Evropa a od vytvoření nového území v roce 2022 v předsednictvu území Evropa-střed. Narodil se 8. ledna 1966 v Buenos Aires v Argentině a v roce 1992 se oženil s Fabianou Bennett Lamasovou. Jsou rodiči šesti dětí.

Starší Gerard slouží v předsednictvu území Evropa-střed od roku 2023.

„Služba v území Evropa-střed je posvátnou výsadou,“ říká. „Má manželka i já máme v této oblasti své předky. Naši předkové hledali duchovní osvícení a emigrovali do Spojených států, kde stáli v čele úsilí o nastolení náboženské svobody, dlouho před začátkem Znovuzřízení. Máme pocit, že jsme se vrátili, abychom pokračovali v onom shromažďování, jehož základy položili oni před mnoha lety. Jsem naplněn pokorou a radostí, že mohu být součástí tohoto díla posledních dnů,“ dodává starší Gerard.

Starší Gerard se narodil 15. prosince 1957 v Idaho Falls v americkém státě Idaho. V roce 1984 se oženil s Claudette Neffovou a společně jsou rodiči osmi dětí.

Starší James W. McConkie III. se narodil 27. srpna 1971 v Salt Lake City v americkém státě Utah a v roce 1995 se oženil s Laurel Springerovou. Jsou rodiči čtyř dětí.

„S Laurel jsme nadšeni z toho, že můžeme být opět ‚počítáni mezi lid církve Kristovy‘ (Moroni 6:4) ve střední Evropě,“ říká starší McConkie. „Mezi zdejšími Svatými panuje hluboká a trvalá víra. Jako rodina jsme byli touto vírou duchovně vyživováni a bohatě požehnáni, když jsme sloužili s českými a slovenskými Svatými. Nyní se těšíme na to, že se budeme moci setkávat se všemi našimi sestrami, bratry a přáteli z celé Evropy, modlit se za ně a učit se od nich,“ dodává.

Starší McConkie zahajuje svou službu v předsednictvu území Evropa-střed 1. srpna. Než byl povolán sedmdesátníkem – generální autoritou, sloužil se svou manželkou v letech 2013 až 2016 v Evropě jako vedoucí České/Slovenské misie. Jako mladý misionář na plný úvazek sloužil v téže misii, která tehdy nesla název Československá misie Praha.

Předsednictva území jsou pověřována Prvním předsednictvem a tito vedoucí pracují pod vedením Kvora Dvanácti apoštolů. Obvykle žijí přímo v onom území, kde slouží, a často v rámci tohoto území cestují, aby učili a podporovali členy Církve, misionáře, vedoucí a presidenty chrámů a vedoucí sestry chrámů. Mají jedinečnou možnost pomáhat budovat Církev a poskytovat členům Církve po celém světě cenné rady a vedení.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.