Tisková zpráva

Mormonský apoštol navštívil Německo, Kapverdy a Nizozemsko

Starší Ronald A. Rasband z Kvora Dvanácti apoštolů Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů navštívil tento měsíc Německo, Nizozemsko a Kapverdy. V rozmezí devíti dnů, od 11. do 12. dubna 2018 navštívil šest měst.

 

Kromě dalších návštěv se starší Rasband během této doby v těchto třech zemích setkal se členy a s misionáři. V Německu navštívil Berlín a Düsseldorf a v Nizozemsku Apeldoorn. Na Kapverdách navštívil města Praia, Mindelo a ostrov Fogo a mimo jiné se zde setkal s Jorgem Carlosem Fonsecou, prezidentem země, a v přímém přenosu poskytl rozhovor celostátní televizi. 

Členové Církve v těchto třech zemích slyšeli staršího Rasbanda na různých shromážděních – někteří na mimořádných konferencích kůlu, další na zasvěcujících shromážděních a jiní na setkáních s misionáři.

Staršího Rasbanda na návštěvě Berlína a poté na Kapverdách doprovázel president území Evropa, president Paul V. Johnson. Na Kapverdských ostrovech se setkali s Joaquimem J. Moreirou, územním sedmdesátníkem, který se k nim během jejich tamějšího pobytu připojí.

„Jsem nadšený z toho, že starší Rasband navštívil Evropu – zvláště s ohledem na nedávné změny oznámené na generální konferenci. Setkal se s mnohými vedoucími kněžství a pomocných organizací a pomohl nám efektivněji poskytovat pastýřskou službu úžasným lidem zde v Evropě. Bylo velkým požehnáním mít v Evropě jednoho z Pánových apoštolů,“ řekl president Johnson.

Církev byla poprvé představena obyvatelům Kapverdských ostrovů v roce 1989 a nyní zde má přes 14 000 členů. V Německu Církev působí již od roku 1843 a má zde celkem 40 000 členů. V Nizozemsku má Církev více než 9 000 členů. První nizozemská kongregace byla zorganizována v roce 1862.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.