Tisková zpráva

Setkání s generálními úřednicemi a sedmdesátníky

Ve dnech 16. a 17. září navštíví Prahu prezidentka Camille N. Johnsonová, generální presidentka Pomocného sdružení, sestra Tracy Y. Browningová, druhá rádkyně v generálním předsednictvu Primárek, a James W. McConkie III., druhý rádce v předsednictvu území Evropa-střed.

Camille N. Johnsonová a Tracy Y. Browningová se během jejich dvou dnové sejdou se zástupci humanitárních organizací a s představiteli státní správy. Rovněž absolvují několik osobních návštěv se sestrami z Pomocného sdružení a Primárek. Večery budou věnované setkání s věřícími z celé České republiky.

Setkání s těmito generálními úřednicemi se uskuteční v kůlovém centru na Milady Horákové 85/95 v Praze. Sestry se v pondělí setkají na Domácím večeru s mladými svobodnými dospělými (18–35 let) a svobodnými dospělými (36 let a více) členy a přáteli Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Setkání bude předsedat starší James W. McConkie III., druhý rádce v předsednictvu území Evropa-střed. V úterý se pak uskuteční zasvěcující shromáždění pro všechny členy a přátele církve, kterému bude přesedat starší Martin Pilka, územní sedmdesátník. Setkání bude možno sledovat také on-line.‘

Pozvánky a více informací o naleznete zde: Domácí večer, Zasvěcující shromáždění

Struktura Církve poskytuje ženám příležitosti k tomu, aby byly vedoucími, aby kázaly během bohoslužeb a aby na shromáždění pronášely modlitby. V církevním programu sociální péče zaujímají ženy aktivní roli tím, že učí zásadám soběstačnosti a pomáhají uspokojovat dočasné i dlouhodobé osobní potřeby. V Církvi také funguje rozsáhlý program domácího navštěvování, v rámci něhož se ženy pravidelně navštěvují, aby se podporovaly a povzbuzovaly.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.