Tisková zpráva

V území Evropa-střed byly povolány čtyři nové územní poradkyně pro organizace

Tyto ženy zahájí svou službu 1. srpna 2024.

Předsednictvo území Evropa-střed Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů nedávno oznámilo změny, pokud jde o územní poradkyně pro organizace v tomto území. Po třech letech oddané služby byly ze svého povolání uvolněny tyto poradkyně: Sibylle Fingerleová, Leticia dos Santos Rudloffová, Ghislaine Simonetová a Julia Wondrová. Jedná se o první územní poradkyně pro organizace povolané v Evropě, které v této roli, již První předsednictvo poprvé schválilo v roce 2021, sloužily tři roky.

Do role územních poradkyň pro organizace v území Evropa-střed, které zahájí svou službu 1. srpna 2024, byly povolány tyto čtyři ženy:

sestra Jayne Binghamová z Německa,

sestra Laura Echarriová ze Španělska,

sestra Cybèle Liébardová z Francie,

sestra Eleonóra Southwicková z Maďarska.

AOA_2024_01NEW.jpg
AOA_2024_01NEW.jpg
Nově povolané územní poradkyně pro organizace, zleva doprava: Jayne Binghamová, Německo; Laura Echarriová, Španělsko; Cybèle Françoise Liébardová, Francie; Eleonóra Southwicková, Maďarsko.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Těším se na to, že budu sloužit s úžasnými a věrnými vedoucími z řad pionýrských žen v Maďarsku a v Rumunsku a pomáhat Pánu rozšiřovat a posilovat tuto část Jeho vinice,“ říká sestra Southwicková. „Ježíš Kristus je zdrojem opravdové radosti, růstu a útěchy a Jeho evangelium je odpovědí na všechny otázky života a řešením problémů světa,“ dodává.

Územní poradkyně pro organizace slouží pod vedením svého předsednictva území. Mohou pomáhat zaškolovat a učit nová předsednictva Pomocného sdružení, Mladých žen a Primárek na úrovni kůlů či okrsků, a to pod vedením předsednictva kůlu nebo okrsku, do nějž vedoucí zmíněných organizací patří. Pravidelně také dostávají pokyny od generálních předsednictev organizací. Obvykle slouží po dobu tří let.

„Díky této nové příležitosti sloužit budu požehnána možností pracovat v jednotě s vedoucími Primárek, Mladých žen a Pomocného sdružení ve Španělsku a pomáhat rodinám a jednotlivcům přicházet blíže k Ježíši Kristu a být v Něm zdokonalováni,“ říká sestra Echarriová. A dodává: „Slova Izaiáše, která se nacházejí ve 2. Nefim 22:2–3, vyjadřují, jak Spasitel a Jeho evangelium žehnají mému životu i životu druhých: ‚Vizte, Bůh je spasení mé; budu důvěřovati a nebudu se obávati; neboť Pán Jehova je síla má a píseň má; stal se také spasením mým. Proto s radostí budete čerpati vodu ze studní spasení.‘

Územní poradkyně pro organizace kromě zaškolování a učení nově povolaných předsednictev organizací rovněž předsednictvům pomáhají zapojovat se do Boží práce na spasení a oslavení.

„Naše rodina byla v nedávných letech obzvláště požehnána díky chrámové práci a práci na rodinné historii.  Tato práce posílila pouta, která nás vzájemně spojují, a přivedla nás blíže ke Kristu,“ uvádí sestra Binghamová. „Modlím se, abych sestrám, kterým sloužím, dokázala naslouchat s otevřeným srdcem, aby mohly pociťovat, že jim někdo věnuje pozornost, podporuje je a má je rád,“ pokračuje. 

„Víra v Ježíše Krista, oběti a jednota pionýrek z počátečních dnů Církve, jako byla Lucy Mack Smithová, Emma Smithová a mnohé další, které se zapojovaly do práce na Božím díle, mě inspirují k tomu, abych druhým naslouchala s pokorou a s láskou a dodávala sestrám povzbuzení a podporu, které potřebují,“ říká sestra Liébardová. V rámci svědectví o tom, jak Bůh vede své děti, zmiňuje staršího Bednara, který uvedl, že „písma představují předem nahraný hlas Páně“. Sestra Liébardová pokračuje: „Když jsem studovala konkrétní verš z písem nebo jsem k němu byla vedena, slyšela jsem velmi často hlas Ježíše Krista, který mě utěšoval a inspiroval. Vím, že Ježíš Kristus žije a že toto je Jeho Církev, a jsem si jista, že pro každého z nás připravuje cestu.“

„Jsme nesmírně vděčni za tyto úžasné sestry a jejich důležitou službu v roli územních poradkyň pro organizace,“ říká starší Massimo De Feo, president území Evropa-střed. „Jsou to ženy, které dodržují smlouvy a mají velkou víru v Pána Ježíše Krista a které budou pomáhat poskytovat druhým rady, učit je a žehnat jim, a to včetně místních vedoucích Pomocného sdružení, Mladých žen a Primárek,“ uzavírá.

Níže jsou uvedeny stručné životopisy nově povolaných sester:

AOA_2024_02.jpg
AOA_2024_02.jpg
Jayne a Darren Binghamovi z Německa.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Jayne Binghamová se narodila v Longview ve státě Washington a je provdána za Darrena Binghama. Mají tři děti a žijí v kůlu Kaiserslautern Německo. Sestra Binghamová nyní slouží jako sborová a kůlová konzultantka pro chrámovou práci a práci na rodinné historii a jako obřadní pracovnice v chrámu Frankfurt. Dříve sloužila v předsednictvech Pomocného sdružení a Mladých žen na úrovni kůlu i sboru a jako sborová presidentka Primárek. Má bakalářský titul z němčiny a historie a magisterský titul z výuky cizích jazyků. Pracuje jako učitelka němčiny a společenských věd ve škole pro členy rodiny zaměstnanců ministerstva obrany.

AOA_2024_03.jpg
AOA_2024_03.jpg
Laura Echarriová a Marcelo Saúl de Barros ze Španělska.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Laura Echarriová se narodila ve španělské Pamploně a je provdána za Marcela Saúla de Barrose. Žijí v kůlu Vitoria Španělsko. Sestra Echarriová slouží jako sborová presidentka Pomocného sdružení a chrámová obřadní pracovnice. Sloužila jako misionářka na plný úvazek na Chrámovém náměstí v Salt Lake City, jako učitelka Nedělní školy, učitelka Seminářů a institutů, v předsednictvu Mladých žen, jako specialistka na sociální péči a soběstačnost a sborová presidentka Primárek. Má univerzitní titul v oborech psychopedagogika, sociální integrace, vzdělávání a hudba a pracuje jako školitelka se zaměřením na trénink kognitivních funkcí u žáků s ADHD a dyslexií.

AOA_2024_04.jpeg
AOA_2024_04.jpeg
Cybèle Françoise a Louis-Marie Liébardovi z Francie.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Cybèle Françoise Liébardová se narodila ve francouzském městě Angers a je provdána za Louis-Marieho Liébarda. Žijí v kůlu Paříž-jih a mají čtyři děti. V době, kdy byla povolána jako územní poradkyně pro organizace, sloužila jako druhá rádkyně v kůlovém předsednictvu Mladých žen. Sloužila rovněž jako presidentka Mladých žen, rádkyně v předsednictvu Pomocného sdružení a Primárek a jako učitelka Seminářů a institutů. Sestra Liébardová předtím, než se začala věnovat výchově a vzdělávání svých dětí, pracovala jako restaurátorka starověkých textilií v pařížském muzeu zaměřeném na módu Palais Galliera.

AOA_2024_05.jpg
AOA_2024_05.jpg
Eleonóra a Christopher Southwickovi z Maďarska.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Eleonóra Southwicková se narodila v Maďarsku a je provdána za Christophera Southwicka. Žijí v kůlu Budapešť Maďarsko a mají tři syny. Sestra Southwicková v poslední době sloužila jako okrsková presidentka Pomocného sdružení a předtím jako učitelka v Pomocném sdružení a učitelka a rádkyně v Primárkách. Pracuje jako překladatelka v maďarské překladatelské kanceláři Církve.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.